DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
NL EN
Demo aanvragenActueel

Een nieuw tijdperk voor planning binnen de kinderopvang

De planning in de kinderopvang is zeer complex en tijdrovend. Daarom vindt KidsKonnect dat het tijd is voor hulp aan planners. Wij stellen daarom graag jouw nieuwe digitale planning assistent voor. Zijn naam is Paco. Met zijn rekenkracht doet hij belangrijk voorwerk voor planners. Daardoor houden zij meer tijd over voor andere taken, zoals contacten onderhouden met klanten.
De complexiteit van de kindplanning 
Kinderen plannen als er voldoende plaatsen beschikbaar zijn, is relatief makkelijk. Het wordt al complexer als er een wachtlijst is. En dan heb je ook nog te maken met de juiste doorstroom binnen een locatie. Kindplanners zijn echte puzzelaars en zij kunnen de grote complexiteit van de planning binnen de kinderopvang prima aan. Maar er is wel enorm veel tijd mee gemoeid.

De vraag is of zij die tijd niet beter kunnen besteden. Aan het samenbrengen van vraag en aanbod bijvoorbeeld. Aan het helpen van ouders en het goed begrijpen van hun behoefte. En aan het inzichtelijk krijgen wat het aanbod op een locatie daadwerkelijk is en of de samenstelling van een groep wellicht niet moet worden aangepast. Planners zorgen namelijk niet alleen voor een optimale beroepskracht-kindratio (BKR), maar ook voor een juiste opbouw van de groepen. De leeftijd en de ontwikkeling van kinderen lopen niet altijd parallel, dus dat vergt veel afstemming met medewerkers en ouders.
Meer tijd voor kwaliteit door rekenkracht en algoritmes
En dat is waar de ‘Planning Assistent Childcare Organisation’, kortgezegd Paco, in beeld komt. Paco ondersteunt de planners bij een optimaal plaatsingsproces, waardoor zij meer tijd krijgen.

Vandaag de dag beschikken we over veel rekenkracht van computers en de mogelijkheid om intelligentie vast te leggen in algoritmes. Voor wie niet bekend is met een algoritme:

Een algoritme is een recept om een (meestal wiskundig) probleem op te lossen. Het is een eindige reeks instructies die vanuit een gegeven begintoestand naar een beoogd doel leidt.
 
Paco bezit enorme rekenkracht en maakt slim gebruik van algoritmes. Daarmee doet hij het voorwerk voor de complexe planningspuzzels. Paco bekijkt in een razendsnel tempo alle plaatsingsmogelijkheden. Hij houdt daarbij rekening met de plaatsingscriteria van jouw organisatie. Zelfs op locatieniveau. Hij kan plaatsingsmogelijkheden vinden die planners wellicht niet gezien hebben of waar zij niet aan gedacht hebben. Natuurlijk blijft de beslissing bij de planners liggen. Zij bepalen of Paco’s keuze wel de meest wenselijke is.

Een verbetering van de bezetting betekent dat er voor meer ouders een plek beschikbaar is voor hun kindje. Dit heeft voor een organisatie al snel grote positieve financiële gevolgen.  
Inzet Paco gunstig voor de hele organisatie
Hoe sneller je anticipeert op een inschrijving, hoe sneller je weet of je een kind daadwerkelijk kunt plaatsen. Ouders schrijven zich vaak bij meerdere kinderopvangorganisaties in. Je wilt zo snel mogelijk weten of je kunt overgaan tot een plaatsing, zeker naarmate de concurrentie toeneemt.  Paco helpt om dit direct inzichtelijk te maken. Inschrijvingen laten liggen omdat het even te druk is, is eigenlijk geen optie.

Met Paco willen we het in de toekomst zelfs mogelijk maken om - onder bepaalde omstandigheden - een plaatsing geheel automatisch te laten verlopen. Kortom, volledige self-service voor de ouder.

Met Paco zetten we stappen naar een nieuw tijdperk voor de planning binnen de kinderopvang. Met alles wat er in ontwikkeling is qua algoritmes misschien eigenlijk wel een kleine revolutie.
Vanaf wanneer is Paco beschikbaar?
Deze nieuwe module is vanaf heden beschikbaar voor Flexkids klanten. Later is dit ook beschikbaar als je met KidsVision werkt.

Wil je meer weten over Paco en wat de kosten hiervan zijn? Wij vertellen het je graag! Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 
Ja, ik wil meer weten        
Websites
Kindplanning
Personeelsplanning
Medewerkersportaal
Gastouderbureau software
Management informatie
OuderApp
Groepsportaal
Kindvolgsysteem
PortaPay
Automatisch goedkeuren
CRM
Salesfunnel
Kindplanning
Personeelsplanning
Medewerkersportaal
Locatieportaal
Managementinformatie
Financiële administratie
Video module
Fotoboekmodule
Digitaal ondertekenen
Boekhoudpakket
Workflow management
Facilitair beheer
Paco is er voor jou!
Websites
Kindplanning
Personeelsplanning
Medewerkersportaal
Gastouderbureau software
Management informatie
OuderApp
Groepsportaal
Kindvolgsysteem
PortaPay
Automatisch goedkeuren
CRM
Salesfunnel
Kindplanning
Personeelsplanning
Medewerkersportaal
Locatieportaal
Managementinformatie
Financiële administratie
Video module
Fotoboekmodule
Digitaal ondertekenen
Boekhoudpakket
Workflow management
Facilitair beheer
Paco is er voor jou!

Vragen?

Appen, bellen mailen of toch liever een afspraak inplannen? It’s your choice : )
Telefoon E-mail
Demo aanvragen